Včeraj, okoli 18.10 ure se je na lokalni cesti, na prehodu ceste čez železniško progo zgodila prometna nesreča med voznikom traktorja in vlakom.

Včeraj, okoli 18.10 ure se je na lokalni cesti, na prehodu ceste čez železniško progo, ki je zavarovan z andrejevim križem, v kraju Ranca, Občina Pesnica, zgodila prometna nesreča med voznikom traktorja in vlakom.
Voznik traktorja s priklopljeno nakladalko, je vozil traktor po lokalni cesti v smeri regionalne ceste Šentilj Maribor. Na prehodu čez železniško progo v Ranci, je prečkal železniško progo v trenutku, ko je iz smeri Šentilja pripeljal potniški vlak.

Vlak je trčil v nakladalko za seno, zaradi česar je traktor in nakladalko prevrnilo v jarek ob progi. Pri tem se je poškodoval voznik traktorja ter sopotnik v traktorju. Oba sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Maribor, kjer je bilo ugotovljeno, da sta bila lažje telesno poškodovana. Na vlaku ni bil nihče telesno poškodovan.
Skupna materialna škoda znaša okoli 15.000 Evrov, od tega okoli 5.000 na traktorju in 10.000 Evrov na lokomotivi. Vozniku traktorja bo izdan  plačilni nalog.