V Mariboru kmalu vadba ob drogu namenjena nosečnicam in moškim. Mednarodno gledano je ples ob drogu postal športna disciplina.

Nosečnice in moški bodo lahko kmalu v Mariboru uživali v zabavni, nekoliko drugačni vadbi, rekreaciji ob drugu. V zadnjih letih so se ljudje v večini znebili predsodkov o tovrstnem načinu plesa in nanj gledajo kot na umetnost.
 
Vadba za nosečke, ki bo sicer trajala 75 minut, bo kot nam je pojasnila Sabina Bračič iz združenja plesalk plesa ob drogu Pandora – Art of Pole, ki deluje v okviru Centra plesa, potekala nekoliko drugače: »Vadba za nosečnice bo prilagojena, namenjena vsem ženskam, ki v nosečnosti nimajo težav, pa si želijo zabavne oblike rekreacije in druženja z drugimi nosečkami. Obiskujejo jo lahko, dokler čutijo, da jim ustreza.«
 »Ples ob drogu je nekaj čudovitega. Nekaj, kar lahko posameznik podari sebi!«
Ideja se zdi odlična tudi mladi mamici Sanji, ki je pred zanositvijo obiskovala ples ob drogu: »V nosečnosti sem se dosti rekreirala. Sicer samo s sprehodi, plavanjem in pohodi v hribe, mi je pa preprosto manjkala vadba plesa ob drogu. V kolikor bi vadba v moji nosečnosti že obstajala, bi jo zagotovo obiskala. V naslednji nosečnosti bom na vaje vsekakor hodila.«
 Trening na drogu odslej tudi za moške
 
Čeprav kadar pomislimo na ples ob drogu, pomislimo na žensko, temu ni vedno tako. Odslej bodo na svoj račun prišli tudi moški. Gre za kombinacijo raznolikih vaj za kondicijo in moč, prilagojenih posebej za moške. Tako bodo lahko svoje telo ohranili v dobri kondiciji, poleg tega pa poskusili nekaj drznega.
 »Mednarodno gledano je ples ob drogu postal športna disciplina, lahko rečemo tudi, da gre za fitnes ob drogu ali za vadbo ob drogu z lastno težo. Prav zaradi tega je tovrsten način za oblikovanje postave in povečanja mišične mase zanimiv tudi za pripadnike moškega spola,« je povedala Bračičeva.