Sinoči je v španski prestolnici bila odigrana še druga polfinalna tekma med madridskim Realom in nemškim rekorderjem, Bayernom iz Münchna. Na krilih navijačev razprodanega stadiona Santiago Bernabeu, se je zmage z 2-1 in skupnim izidom 4-3 veselil Real Madrid. V sami končnici je tekmo odločil Realov rezervist Joselu, ki je mrežo bavarcev prvič zatresel v 88. nato pa po odlični podaji branilca Rüdigerja še v 91. minuti sodnikovega podaljška. Kljub vodstvu, ko je po samostojnem prodoru v 68. minuti zadel Bayernov branilec Davies, pa le to ni bilo dovolj za končno zmago kluba iz Bavarske prestolnice.

Četa Thomasa Tuchela je imela marsikaj za pripomniti glavnemu sodniku Marciniaku, ki je v 99. minuti po domnevnem prepovedanem položaju prekinil akcijo, po kateri je ob podaji Thomasa Müllerja zadel Nizozemec Matthijs de Ligt. Kljub pritožbam in srditim reakcijam na nemški klopi, sodnik odločitve ni spremenil. Bavarci so po obračunu jasno dali vedeti, da so po njihovem mnenju bili močno oškodovani.

Ne želim reči, da je Real Madrid tisti, ki ima sodnike vedno na svoji strani, ampak prav to je danes naredilo razliko med kluboma in to je sramota,“ je v izjavi po tekmi dejal branilec de Ligt.

Tekma sezone se bo odvila na angleških tleh

Finalni obračun bo na sporedu 01.06. ob 21:00 uri, ko se bosta v Londonu na kultnem Wembleyu, pomerila novo pečeni finalist Real Madrid, kateri bo lovil že svoj 15. naslov v Ligi prvakov in Borussia Dortmund, ki v letošnji sezoni dokazuje, da je na nobeni tekmi ne gre kar tako odpisati.